technieken laksystemen

Technieken

DecoCoat hanteert verschillende technieken. Afhankelijk van materiaal en specificaties, kiezen we de techniek die zorgt voor het perfecte resultaat.

 

Grofweg gebruiken we 3 technieken:

  • Lakken met 2 componenten laksysteem
  • Poedercoaten met natlaksystemen
  • Decoreren

Lakken met 2-componenten laksysteem

DecoCoat heeft ruime ervaring in het lakken van carbon framesets met 2-componenten-laksystemen. Het rauwe carbon frame wordt geschuurd en strak gemaakt. Daarna wordt het laksysteem aangebracht. Vaak meerlaags, te beginnen met een primer en één of meerdere lagen basecoat.

 

Voor de decoratie worden (water)decals aangebracht en tot slot een matte of glanzende clearcoat. Ook op de clearcoat kunnen (water)decals aangebracht worden voor bijzondere effecten.

Poedercoaten met natlaksystemen

Voor staal en aluminium past DecoCoat een hoogwaardig, meerlaags poedercoat/natlaksysteem toe. Deze behoort tot de top van de markt. Na de voorbehandeling wordt een poeder primer aangebracht en een watergedragen natlak als kleur.

 

Meestal worden vervolgens (water)transfers aangebracht en eindigen we met een transparante, glanzende of matte poedercoating.

Decoreren

DecoCoat is een zusterbedrijf van Posterama, een industriële zeefdrukkerij die de beste transfers in de markt maakt. DecoCoat zorgt voor transfers die het beste passen bij specificaties van het materiaal en het eindproduct.

 

DecoCoat zorgt voor de juiste afstemming met de zeefdrukkerij, waardoor u ook hierin ontzorgd wordt. Zo bereiken we het perfecte resultaat.

DecoCoat's favoriete transfers

  • NWD watertransfers die onder de transparante en matte lakken worden aangebracht.
  • 3D-transfers die onder de primer of kleurlak worden aangebracht, waardoor er reliëf ontstaat op het halffabrikaat.
  • TOPdecals: watertransfers die vast gemoffeld worden op de lak. Hierdoor zijn ook mat-/glanseffecten mogelijk.

Posterama heeft een grote verscheidenheid aan transfers. Bekijk hier hun collectie voor de fietsindustrie.